YKSILÖMYLLY

Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikan Yksilömylly on yksilötapaamisina toteutettava avohoidollinen kokonaisuus, joka sopii hyvin työssäkäyville tai opiskelijoille ja erityisen hyvin esim. yrittäjille tai vuorotyötä tekeville, joiden ei ole tarvetta / mahdollisuutta irrottautua työstään esim. Iltamyllyyn ja jotka kuitenkin tarvitsevat päihdehoitoa.

Yksilömylly on 20 tunnin mittainen prosessi. Tapaamiset toteutetaan 2x50min kerrallaan ja ne voidaan helposti kalenteroida asiakkaan toiveiden mukaan. Tapaamisten sisältö on strukturtoitu ja noudattaa tiettyä, hoidollista kaavaa. Tapaamisia on, hoidon vaiheesta riippuen, 2-4 tuntia viikossa. Hoitoprosessi viedään läpi kokonaisuudessaan 4-6 viikon aikana.

 

Yksilömyllyyn tulevan asiakkaan päihteiden akuutti käyttö, mahdolliset psyykkiset tai somaattiset sairaudet tms. eivät saa olla liian vaikeassa vaiheessa. Em. asioita varten hankitaan tarvittaessa konsultaatio yhteistyökumppaneilta, esim. päihdelääkäriltä.

 

YKSILÖMYLLYN SISÄLTÖ

Yksilömylly voidaan aloittaa, kun asiakkaan kanssa on sovittu ensimmäiset käynnit. Tätä edeltää yksi 75min arviointikäynti asiakkaan soveltuvuudesta ks. palveluun.

Yksilömyllyn ensimmäisillä tapaamisilla toteutetaan perusteellinen arviointi, jonka pohjalta tehdään kattava arviointilausunto ja muodostetaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Arviointi jatkuu koko kuntoutuksen ajan. Kuntoutussuunnitelmaa ja kuntoutuksen etenemistä tarkastellaan yhdessä asiakkaan kanssa säännöllisesti.

Kuntoutuksen aikana tarkasteltavia ja arvioitavia asioita asiakkaan prosessissa alkuarvioinnin jälkeen ovat mm. (seuraavassa järjestyksessä) riippuvuussairauden hyväksyminen, antatuminen ajatukselle kroonisesta riippuvuussairaudesta ja sen vaatimasta hoidosta, sekä aktiivinen hakeutuminen jatkuvan itsehoidon piiriin jo hoidon aikana mutta erityisesti sen jälkeen 12 askeleen itsehoitoryhmissä. Em. asioiden parissa työskennellään koko Yksilömyllyn ajan mutta lisäksi voidaan soveltaa erilaisia valinnaisia ydinaiheita asiakkaan tarpeen mukaan. Näitä voivat olla esim. tunteet, syvempi itsetutkistelu, sukupuu (riippuvuuden näkökulmasta), mahdollistaminen, ihmiset – paikat – tilanteet jne.

Hoidon hintaan kuuluu mahdollisuus perhetapaamiseen.

Yksilömyllyn hinta on 2100€ ja se voidaan maksaa useammassa erässä. Kysy maksuvaihtoehtoja klinikalta!

Lähetä meille viesti

3 + 1 =

Päijät-Hämeen Myllyhoitolinikka

Hämeenkatu 9 A 22
15110 LAHTI
puh. 044 353 3490
ph.klinikka(at)myllyhoito.fi