LÄHEISKURSSI

Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikalla 24.10. – 19.12.2018

Riippuvuuksissa on kyse koko perheen sairaudesta. Myös perhe ja lähiyhteisö tarvitsee apua ja tukea. Sanotaankin, että läheinen voi sairastua jopa pahemmin kuin riippuvainen. Oletpa sitten riippuvaisen puoliso, lapsi, vanhempi tai ystävä, läheiskurssi voi olla juuri sinulle!

Usein riippuvuus ilmiönä alkaa viedä kaikkien sen lähellä olevien ihmisten ajan ja resurssit ja yhteys omaan itseen sekä terveisiin ihmissuhteisiin katkeaa. Kokemus omasta minuudesta peilautuu arvottomaksi ja mitättömäksi, jopa häviää kokonaan.

Pelkän riippuvuudesta ja riippuvaisesta irrottautumisprosessin lisäksi tie toipumiseen voi olla upea matka itsetuntemuksen ja oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämiseen: oman itsen löytämiseen.

 

 

Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikalla alkaa kerran viikossa, kolme tuntia kerrallaan, kokoontuva intensiivinen läheiskurssi 24.10.2018.

Kurssi tarjoaa:

 • Tietoa läheisriippuvuudesta toipumisen prosessiin

 • Mahdollisuuden oman elämäntilanteen peilaamiseen vertaisryhmässä

 • Työkaluja oman itsetuntemuksen kehittämiseen

 • Puitteet omaan henkiseen kasvuun

Riippumatta siitä, lähteekö päihdeongelmainen itse hoitoon kannattaa läheisen panostaa omaan hyvinvointiinsa!

Kurssilla paneudutaan riippuvuusilmiöstä irrottautumisen lisäksi kokonaisvaltaiseen itsensä kehittämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Teemat, luennot, tehtävät ja materiaalit käsitellään kiireettömästi vertaisryhmässä ammattitaitoisten ohjaajien johdolla. Vaikeidenkin aiheiden käsittelyn ja omien toimimattomien toimintamallien tunnistamisen kautta elämään vapautuu uskomattomia määriä uusia voimavaroja, iloa ja energiaa. Tutustut itseesi aivan uudella tavalla.

 

 

Kurssin käytyäsi sinulle avautuu mahdollisuuksia mm.: 
 • iloon ja elämästä nauttimiseen ilman jatkuvaa ahdistusta
 • parempaan työkykyyn
 • parempaan suorituskykyyn ja jaksamiseen
 • parempaan psyykkiseen kuntoon
 • parempiin ihmissuhteisiin
 • rennompaan elämään ilman tarpeettomia salaisuuksia ja jännitteitä
 • parempilaatuiseen yöuneen
 • parempaan itsetuntemukseen ja omien vahvuuksien käyttämiseen

 

Kurssi alkaa 24.10. klo 17:30 Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikalla, Hämeenkatu 9A, 5krs, Lahti

Koko kurssin hinta, sisältäen kaiken kurssimateriaalin, 30h luentoja ja ryhmäterapiaa, on 900€. Sen voi maksaa esimerkiksi kolmessa erässä. Kysy maksuvaihtehtoja klinikalta!

Ilmoittautumiset 19.10.2018 mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoja (voit halutessasi ilmoittautua myös puhelimitse) Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikka 044 353 3490

Huomio! Paikkoja rajoitetusti! Varaa omasi nyt ja varmista pääsysi joukkoon, joka muuttaa elämäsi suunnan.

 

ILMOITTAUDUN LÄHEISKURSSILLE

Kurssin vastuuohjaajina toimivat Jouni Lehto ja Elina Lonka

 

Kurssi alkaa 24.10. orientaatiolla ja tutustumisella. Tämän jälkeen kokoonnutaan yhteensä yhdeksänä keskiviikkona eri teemojen merkeissä. Teemoina ovat mm. toipumisprosessi, stressi- ja stressinhallinta, työkaluja toipumiseen, kuinka mieli toimii, tunteiden käsittely, itsetutkistekun merkitys jne. Tarkempi kurssiohjelma käydään läpi ensimmäisellä kerralla.

KOKOONTUMISISSA OPETELLAAN MM. ERILAISIA STRESSINHALLINTAMENETELMIÄ JA SYVENNYTÄÄN SIIHEN, MITÄ KAIKKEA HIENOA TOIPUMISPROSESSI JA RIIPPUVUUDEN OTTEESTA VAPAUTUMINEN VOI TUODA TULLESSAAN!