ILTAMYLLY

 

Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikan Iltamylly on kolme kertaa viikossa, kolme tuntia kerrallaan kokoontuva hoidollinen ryhmäkokonaisuus, joka kestää perushoitona viisi viikkoa. Iltamyllyä on mahdollista asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan myös jatkaa viiden viikon jälkeen.

Iltamylly sopii iltoihin sijoittuvan aikataulullisen luonteensa mukaisesti hyvin työssäkäyville, opiskelijoille, tai muuten sellaisessa elämäntilanteessa oleville, että intensiivisempi hoito ei ole joko tarpeen tai muun tilanteen takia mahdollinen.

Palveluun tulevien asiakkaiden päihteidenkäyttö ei saa olla sellaisessa akuutissa ja aktiivisessa vaiheessa, että he tarvitsevat katkoa tai intensiivistä avohoitoa tai laitoshoitoa. Iltamyllyssä on mahdollista käydä töiden / opiskelun ohessa iltaisin.

 

Iltamyllyssä toipuminen

Hoitoa päihde- ja peliriippuvuuteen iltaisin -perustana 12 askeleen ohjelma 

 

Iltamylly tarjoaa hoitoa päihde- ja peliriippuvuuteen.  Keskeisiä elementtejä ovat Iltamyllyn oma yhteisö itsessään, 12 askeleen ohjelma sekä ryhmäterapia.

 

12-askeleen ohjelma on perustana Iltamyllyn teemakokonaisuuksille, jotka antavat runsaasti tietoa riippuvuussairaudesta ja siitä toipumisesta. Oli kyseessä sitten joko päihderiippuvuus tai peliriippuvuus, 12 askeleen ohjelma on hyvin toimivaksi koettu.  Luennot ja ryhmäkeskustelut antavat työkaluja oman riippuvuustilanteen tunnistamiseen ja erilaisten laukaisevien tekijöiden eliminoimiseen. Tavoitteena raitis ja mielekäs elämä hoidon jälkeen.

 

Iltamyllyjakson alkuvaiheissa tehdään yksilökeskusteluina perusteellinen arviointi. Arvioinnin pohjalta tehdään kattava lausunto, ja muodostetaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Arviointi jatkuu koko kuntoutuksen ajan. Kuntoutussuunnitelmaa ja kuntoutuksen etenemistä tarkastellaan yhdessä asiakkaan kanssa säännöllisesti.

Myllyhoito, päihdehoito

Riippuvaisten läheisille on keskustelukäyntejä sekä perhetapaaminen iltamyllyprosessin aikana (kuuluu hoidon hintaan). Läheiset voivat osallistua myös Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikan läheisiltoihin, jotka kokoontuvat n. kerran kuussa (maksuton). Katso myös Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikan läheisohjelma ja muu läheistyö:

 

Iltamyllyn viiden viikon hoitokokonaisuus maksaa 2500€ ja sen voi maksaa useammassa erässä. Kysy maksuvaihtoehtoja klinikkamme työntekijöiltä.

 

Huom! Kuntien maksusitoumuksien kautta tulevat; Neuvottelemme hinnan suoraan sosiaalitoimen kanssa. Pyydä tästä erillinen esite.

Lähetä meille viesti

11 + 10 =

Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikka

Hämeenkatu 9 Lh 32c
15110 LAHTI
puh. 044 353 3490

ph.klinikka(at)myllyhoito.fi

× Kuinka voimme auttaa?